Login:
Heslo:
 
Reklama: Bezpečnostní schránka Co to je bezpečnostní schránka.
Hodně úspěchů a turistických kilometrů v roce 2024
Hledat
Navigace: Klub českých turistů Poděbrady > Fotoalba > Besedické skály

Besedické skály

 

Na sobotní výlet do Besedických skal se sešlo 5 turistek a 3 hosté. Předpověď počasí byla příznivá. Ve vlaku jsme se dohodly na změně trasy. Zvolily jsme méně náročné stoupání po zelené turistické značce. Byla to pěkná lesní cesta a houbařské úlovky na sebe nenechaly dlouho čekat. Došly jsme k rozcestníku U studánky, zde jsme vyměnily zelenou barvu za modrou a vydaly se do Skalního bludiště Kalich. Cesta už byla náročnější, sešlapané schody a úzké pískové cestičky mezi skalami. Častěji jsme odpočívaly a posilňovaly se z vlastních zásob.
Cestou jsme se také zúčastnily svatby, která se zde konala. Z Besedické vyhlídky byl vidět vysílač Kozákov. Po žluté jsme vystoupaly na vyhlídku Sokol (562 m). Byla pěkná viditelnost do kraje a tak jsme viděly útvary Suchých skal, Ještěd, Ralsko a Bezděz. Stále po žluté značce jsme došly k rozcestníku Pánovo pole a teprve tady na nás čekaly 4 krásné, ale náročné vyhlídky Besedickými skalami. Času jsme měly dost, proto jsme nespěchaly a užívaly si výhledy. Do Malé Skály jsme se vracely po Zlaté stezce Českého ráje a byly jsme rády, že ji jdeme dolů.
Ještě nám zbyl čas na malé občerstvení. Mezi skalami a v lese bylo příjemně, teprve ve vlaku jsme poznaly, jaké bylo vedro. V nohách jsme měly 10 náročných km.
Před výšlapemHoubařská radostDalší houbaOdpočinek ve skalách
Tady jsmeVyhlídka SokolZase schodyJedna ze čtyř vyhlídek
Mezi skalamiSvatba v leseVýhledy do krajeObčerstvení v cíli
 
© kctpodebrady.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma